Fransız Düğümü:
Bu çok yönlü düğüm tek başına veya nakışı gölgelendirmek, salkım ve demetlere ilginç bir doku eklemek için kullanılır.
İğne kumaşa mümkün olduğunca yakın ve kumaşın düzlemine paralel tutulur. İp, iğnenin üzerine iki defa sarılır. Sarılan ipler birlikte itilip iğnenin ucuna doğru ilerletilir ve iğne yüzeye çıktığı noktadan tekrar kumaşın altına doğru batırılır. İğne çekildiğinde yüzeyde kalan ip düğüm şeklini almış olur.
Fransız düğümünün daha büyük olması için ipi daha fazla sarmak, düzgün olmayan bir düğüme yol açar. Eğer daha iri Fransız düğümleri oluşturulmak isteniyorsa daha kalın ip veya daha fazla kat sayısında ip kullanılmalıdır. Delikli kumaşlara Fransız düğümü atarken, düğümün kumaşın arka yüzüne geçmesini önlemek için ipin kat sayısını arttırın ve iğneyi alttan fazla çekmeyin...
İğneardı:
İğneardı, "makina dikişi" olarak da bilinen bir arka ilmek türüdür. Düz hatlarda ve detayları ortaya çıkarmak amacıyla kontör yapmada idealdir.
Bu dikişte, oluşturulmak istenen çizgi için ilerlenmekte olunan yönün aksi tarafına doğru küçük ilmekler atılacak şekilde çalışılır.
Unutmayın, iğneardı herzaman çarpı veya yarımçarpı işi olan alan tamamen bittikten ve desen ortaya çıktıktan sonra işlenir...İğneardı tekniği video anlatım için tıklayınız